Google Zero Touch: wat is het en wat kun je ermee?

Google Zero Touch: de slimme manier om Android-apparaten veilig en snel uit te rollen. Verbeter je bedrijfsprocessen met deze innovatieve oplossing.

Google Zero Touch: wat is het en wat kun je ermee?
Abonneer op onze e-mailnieuwsbrief - Scolutions

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates.

Thanks for joining our newsletter.
Oops! Something went wrong.

Het handmatig instellen van één nieuw Android-apparaat kan een leuke uitdaging zijn. Maar wanneer je tientallen of zelfs honderden apparaten voor je bedrijf moet voorbereiden, wordt het een flinke klus. Google Zero Touch biedt een oplossing die niet alleen de last verlicht, maar ook de efficiëntie en veiligheid verbetert door een naadloze integratie met Mobile Device Management (MDM) systemen. In dit artikel leggen we uit wat Google Zero Touch is, hoe het werkt, de voordelen, en wat Google Zero Touch implementatie kost.

Wat is Google Zero Touch?

Google Zero Touch is een dienst die de installatie van nieuwe Android-apparaten binnen bedrijven automatiseert. Het vormt een brug tussen deze apparaten en het gekozen MDM-systeem van een bedrijf. Door geschikte Android-apparaten via het Zero Touch-portaal aan een MDM-systeem te koppelen, kunnen IT-afdelingen automatisch instellingen, apps en beveiligingsbeleid naar apparaten sturen bij de eerste opstart. Dit voorkomt handmatige configuratie en zorgt voor een snelle, veilige en uniforme setup.

Voorbeeld Zero Touch uitrol workflow

  • Klanten kopen apparaten van erkende resellers.
  • Reseller wijst apparaten toe aan de accounts van de klanten.
  • Reseller verstuurt de apparaten naar de eindgebruikers.
  • Eindgebruikers schakelen hun nieuwe apparaat in, waarna de instellingen automatisch worden toegepast.

Wat kost een Google Zero Touch implementatie?

De Google Zero Touch-service zelf is gratis. De werkelijke kosten voor bedrijven hangen af van het gekozen Mobile Device Management (MDM) systeem. Verschillende MDM-aanbieders hebben verschillende prijsstructuren, vaak gebaseerd op:

  • Het aantal apparaten dat beheerd wordt.
  • De functies die je nodig hebt.

Daarnaast kunnen de kosten voor de aanschaf van geschikte Android-apparaten variëren afhankelijk van het model en de specificaties die je nodig hebt.

Implementatie en voordelen van Google Zero Touch

De implementatie van Google Zero Touch begint met het kiezen van een MDM-oplossing en het kopen van geschikte Android-apparaten via een erkende Zero Touch-reseller. Nadat de apparaten zijn geregistreerd in het Zero Touch-portaal en gekoppeld aan het MDM-systeem, worden ze automatisch ingesteld wanneer ze voor het eerst worden ingeschakeld. Dit zorgt voor een efficiënte, veilige en probleemloze setup voor elk apparaat binnen het bedrijf, wat resulteert in een aantal voordelen:

  • Tijdbesparing en Efficiëntie:
    • Automatisering van het installatieproces bespaart tijd en middelen.
  • Veiligheid en Naleving:
    • Zorgt ervoor dat alle apparaten voldoen aan het bedrijfsbeleid vanaf het moment van activering.
  • Onmiddellijke Productiviteit:
    • Werknemers kunnen direct aan de slag met volledig ingestelde apparaten, waardoor stilstand wordt verminderd.
  • Flexibiliteit:
    • Maakt het mogelijk om specifieke instellingen toe te passen op basis van de behoeften van het team of individuele gebruikers.

Google Zero Touch is een innovatieve oplossing voor het uitrollen van mobiele apparaten binnen bedrijven. Het is een essentieel onderdeel voor efficiënt en veilig beheer van mobiele apparaten. Door de directe koppeling met MDM-oplossingen kunnen bedrijven genieten van gestroomlijnde processen, verhoogde beveiliging en een betere gebruikerservaring voor hun werknemers. Met de juiste planning en implementatie kan Zero Touch de operationele efficiëntie van elk bedrijf dat Android-apparaten gebruikt, aanzienlijk verbeteren.

Heeft u hulp nodig bij het implementeren van Google Zero Touch of het kiezen van de juiste MDM-oplossing? Neem contact met ons op voor advies en oplossingen op maat.

Neem contact op

Klaar voor de volgende stap in mobiliteit?

Neem contact op en ontdek hoe Scolutions
jouw visie kan omzetten in een
concrete digitale strategie.