Feb 1, 2024

Waarom zou je het beheer van mobiele apparaten uitbesteden?

Dit zijn de belangrijkste voordelen van het uitbesteden van het beheer van mobiele apparaten in jouw bedrijf.

Waarom zou je het beheer van mobiele apparaten uitbesteden?
Abonneer op onze e-mailnieuwsbrief - Scolutions

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates.

Thanks for joining our newsletter.
Oops! Something went wrong.

Bedrijven gaan steeds digitaler werken. Dat is hartstikke fijn, maar voor de IT-afdeling is het een enorme klus om alles bij te benen. Nieuwe apparaten uitrollen, OS-updates doorvoeren, alles tot in de puntjes beveiligen, wet- en regelgeving naleven... Ga er maar aan staan! De werkdruk is soms zo hoog, dat ze niet meer aan hun gewone werk toekomen. Door het beheer van mobiele apparaten uit te besteden, kan jouw IT-team zich richten op hun kerntaken.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van het uitbesteden van het beheer van mobiele apparaten:

1. Ervaring

Het werk dat komt kijken bij het beheer van mobiele apparaten verschilt erg van de traditionele IT-werkzaamheden. Die zijn immers vooral gericht op laptops en desktops. Een ervaren partner beschikt over de specifieke kennis, vaardigheden en technische expertise op het gebied van mobiel apparaatbeheer. Zij helpen je om het beste uit al je apparaten te halen en zorgen ervoor dat alles naadloos met elkaar samenwerkt.  

2. Blijf up-to-date

Het snel veranderende mobiele landschap zorgt continu voor nieuwe mogelijkheden. Voor je het weet is er weer een update beschikbaar waardoor jij nog sneller en slimmer kunt werken. Een externe partner is op de hoogte van deze ontwikkelingen en kan snel schakelen om dit toe te passen in jouw bedrijf. Zo blijf jij de concurrentie voor en wordt sneller en slimmer werken nog makkelijker.

3. Bespaar op kosten

Het klinkt misschien een beetje gek dat je geld bespaart als je werk uitbesteedt, maar toch is dit het geval. Dat zit zo:  

  • Een externe partner is altijd bereikbaar. Ze zorgen ervoor dat alles goed werkt en helpen als er iets misgaat. Ook houden ze voor je in de gaten hoeveel je uitgeeft aan mobiele apparaten en ze kunnen je een seintje geven als het de spuigaten uit dreigt te lopen.  
  • Zoals genoemd bij punt 2: een partner houdt de veranderende technologie goed in de gaten. Ze zijn up-to-date en weten hoe je dat kunt inzetten voor jouw bedrijf. Dat scheelt jouw IT-team dus een hoop uitzoekwerk en leergeld.  
  • Omdat mobiel apparaatbeheer een core business is voor jouw externe partner, kunnen zij deze dienst vaak goedkoper aanbieden dan dat jij hier iemand voor aanneemt.  

Daarmee bespaar je dus tijd, geld en een hoop gedoe!

Mobiel apparaatbeheer uitbesteden?

Samenvattend kun je dus concluderen dat bedrijven die hun mobiele apparaatbeheer uitbesteden, vaak minder kosten maken en sneller volledig up-to-date werken. Zo halen jouw medewerkers het optimale uit hun mobiele apparaten, zonder dat jouw IT-team overuren draait.  

Managed Mobility

Met Managed Mobility van Scolutions besteed je jouw mobiele apparaatbeheer aan ons uit. We ontzorgen, denken proactief met je mee en zorgen ervoor dat al jouw mobiele apparaten naadloos met elkaar samenwerken. Benieuwd hoe dat er in de praktijk uitziet of eens vrijblijvend sparren over of Managed Mobility iets voor je is? Neem gerust contact met ons op.  

Neem contact op

Klaar voor de volgende stap in mobiliteit?

Neem contact op en ontdek hoe Scolutions
jouw visie kan omzetten in een
concrete digitale strategie.